PHP: Spam weren, maar dan zonder CAPTCHA

Door AndriesLouw op maandag 15 juni 2009 21:13 - Reacties (29)
Categorie: Webdevelopment, Views: 8.059

Schaamloze cross-post van mijn persoonlijke website

We herkennen het probleem allemaal wel, die eindeloze stromen welke binnenkomen in gastenboeken, op blogs, op forums. Zo'n beetje elke plaats op het internet waar gebruikers zelf iets kunnen toevoegen lijkt er aan te moeten geloven: Spam.

Natuurlijk zijn we allemaal zeer geïnteresseerd in die ge-wel-dige aanbiedingen van die Russische pillenboer, de echte Zwitserse uurwerken voor een dumpprijs, of die mooie business proposals van een Nigeriaanse neef. Maar wat als je, net als ik, niks te klagen hebt, en al ruim voorzien bent?

Voor de meeste webmasters is het antwoord al snel: Een CAPTCHA implementeren. Het grootste nadeel is bekend; een goede dient moeilijk te zijn voor computers, maar is dit helaas ook steeds vaker voor een mens.

Gelukkig is er een andere oplossing; spamfilters. Wie Wordpress gebruikt kent vast Akismet wel, een plugin die alle berichten controleert op spam-woorden. In deze post doe ik uit de doeken hoe je zelf zoiets maakt in PHP.

Lees verder »

Wensen

Door AndriesLouw op zaterdag 22 december 2007 22:00 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Algemeen, Views: 2.479

Nu de blog er is, gebruik ik hem gelijk even om iedereen een gelukkig kerstfeest, en een gezond 2008 toe te wensen.http://tweakers.net/ext/f/aP0OWR5w0QRdSDKB8syduSk1/full.jpg

De eerste post

Door AndriesLouw op donderdag 20 december 2007 12:00 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Algemeen, Views: 11.730

De alom bekende eerste post, meestal ook de minst nuttige post van een blog, plaats ik bij deze. Ik ga hem gebruiken om even kort samen te vatten wat ik hier zoal ga plaatsen, namelijk:
  • Algemene mededelingen over mij, en dit blog
  • Zaken die mij opvallen tijdens het ontwikkelen van webapplicaties
  • Dingen die ik tegenkom tijdens het surfen over het internet
  • En misschien meer..